Yrittäjät haluavat Jyväskylän satamaan viihtyvyyttä ja monipuolisia palveluja – "Keskustelu ja kommentointi on välillä ollut yksipuolista"

Jyväskylän seudun yrittäjät haluavat Jyväskylän satama-alueen uudistuksessa korostaa palvelutarjonnan monipuolisuutta ja myös koko Jyväsjärveä toimintaympäristönä.

Kuten aiemmin omia ehdotuksiaan julki tuoneet veneiljät, myös yrittäjät ovat mielissään kaupungin suunnitelmista uudistaa satama-aluetta.

– Siitä on tullut vilkas areena ihmisille liikkua, jolloin siellä on myös mahdollisuus käytännössä kehittää sitä siihen suuntaan, että siellä olisi erityyppisiä palveluita tarjolla, sanoo Yrittäjien yhteisen vaikuttamisryhmän YRVA:n puheenjohtaja Jari Parkkisenniemi.

– Meitä kiinnostaa tietenkin se, että ihmiset pystyvät viihtymään siellä. Viihtymiseen liittyy aina se, että on palveluita. Tällä hetkellä siinä on kohtuullinen palvelutarjonta ravintolaveneiden ja ruokapaikkojen osalta.

Esillä olleisiin ehdotuksiin esimerkiksi ravintolalaivojen siirtämisestä Parkkisenniemi ei halua ottaa suoraan kantaa.

– Totta kai meidän pitää huomioida kaikki sen alueen käyttäjät. Veneilijät ovat yksi käyttäjäryhmä ja heillä on omat tarpeensa kotisataman käyttöön ja vierasvenesataman osalta.

– Jos ajatellaan sataman aluetta, kyllähän nämä isot alukset tuovat kävijöitä siihen ja ovat turismin näkökulmasta yksi tärkeä kokonaisuus.

Parkkisenniemen mukaan satama-alueen palvelutarjonnassa on kehitettävää, mutta konkreettisempia ehdotuksia YRVA:ssa ei olla vielä muodostettu, koska tiedossa ei ole kaupungin pitkän aikavälin suunnitelmaa koko Jyväsjärven alueesta.

Yrittäjät haluavat ylipäätään laajentaa satama-alueesta käytävää keskustelua koko Jyväsjärveen, jota Parkkisenniemi kuvaa yrittäjien näkökulmsta ainutlaatuiseksi ympäristöksi.

– Keskustelu ja kommentointi sataman alueesta on välillä ollut hyvin yksipuolista. On viitattu, että joku tietty asia tai toiminta pitää yksinomaan olla siellä mahdollista. Jos ajatellaan sataman aluetta, pitäisi miettiä ehkä koko Jyväsjärven aluetta.

– Siinä on paljon toiminnallisen kehittämisen mahdollisuuksia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .