Yritystuet joutuivat tikun nokkaan eduskunnan kyselytunnilla: "Täällä kiitellään, kuinka hyvää työtä tehtiin, vaikka mitään ei saatu aikaiseksi"

Varapuhemies Mauri Pekkarisen (kesk.) vetämän parlamentaarisen yritystukityöryhmän vaatimattomiin tuloksiin johtanut työ nousi laajasti esille myös eduskunnan kyselytunnilla.

Muun muassa Pekkarinen ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiittelivät kyselytunnilla ryhmän tekemää työtä. Useissa puheenvuoroissa toistuneet kiitokset kiinnittivät myös puhemies Paula Risikon huomion, ja hän erikseen muistutti kansanedustajia ja ministereitä, että meneillään oli kyselytunti, ei kiittelytunti.

Toistuvat kiitokset ärsyttivät myös vihreiden Antero Vartiaa, joka ei nähnyt yritystukityöryhmän työssä mitään kiiteltävää.

– Tämä nykyinen suomalainen tukijärjestelmä ei nauti yhdenkään suomalaisen taloustieteilijän kunnioitusta. Siitä huolimatta täällä kiitellään sitä, kuinka hyvää työtä tehtiin, vaikka mitään ei saatu aikaiseksi, Vartia pauhasi.

Vartia moitti työryhmää siitä, että se nojautui työssään ensisijaisesti yritysmaailman edustajiin.

– Heitä tämä työryhmä on pääasiassa kuunnellut, ei niitä riippumattomia tutkijoita ja taloustieteilijöitä, jotka tunnistavat tukien ulkoiset vaikutukset, Vartia sanoi.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) torjui Vartian kritiikin sanomalla, että ryhmässä istuneet kokeneet parlamentaarikot eivät antaneet kuultujen asiantuntijoiden johdatella itseään.   

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vihreiden Vartia kritisoi etujärjestöjen roolia yritystukityöryhmässä –"Kuvastaa sitä, keitä kuunnellaan poliittisessa päätöksenteossa"