Émile Bravo, Delphine Chédru, Rémi Chaurand - Pikon ja Fantasion uudet seikkailut 1: Nuoren sankarin päiväkirja. Yann, Oliver Schwartz, Laurence Croix - Pikon ja Fantasion uudet.

ÉMILE BRAVO, DELPHINE CHÉDRU, RÉMI CHAURAND

Pikon ja Fantasion uudet seikkailut 1: Nuoren sankarin päiväkirja

Suom. Anssi Rauhala. Egmont 2010. 72 s.

YANN, OLIVIER SCHWARTZ, LAURENCE CROIX

Pikon ja Fantasion uudet

seikkailut 2: Tummanvihreä pikkolopoika

Suom. Emilia Melasuo. Egmont 2010. 64 s.

Raikulipojat Piko ja Fantasio (Spirou et Fantasio) palaavat kahdessa näyttävässä albumissa. Kyseessä on albumisarja, jossa nähdään uusien ranskalaisten sarjakuvantekijöiden näkemyksiä sankarikaksikon seikkailuista.

Pikon ja Fantasion uudet seikkailut 1: Nuoren sankarin päiväkirja aloittaa tarinan aivan alusta. Piko on vielä pikkolopoika brysseliläisessä loistohotellissa ja Fantasio vasta uraansa aloitteleva reportteri. Kaverukset tapaavat albumissa ensimmäistä kertaa, eikä henkilökemiat meinaa aluksi ottaa toimiakseen.

Eletään vuotta 1939 Brysselissä ja Piko joutuu todistamaan puolalaisten ahdinkoa neuvotteluissa natsien kanssa. Nuori Pikokin havahtuu pian huomaamaan, että jokaisen on valittava puolensa.

Natseja

Pikon ja Fantasion uudet seikkailut 2: Tummanvihreä pikkolopoika ajoittuu natsien miehittämään Brysseliin vuonna 1942. Piko toimii vastarintaliikkeessä ja Fantasio yrittää pistää pahiksille hanttiin omalla tahollaan. Albumin loppupuolella alkaa myös yhteistyö parivaljakon välillä sujua ja klassinen sankarikaksikko syntyy.

Ensimmäisen albumin kirjoittanut ja piirtänyt Émile Bravo (s. 1964) on tavoittanut hauraalla tyylillään upeasti 30-luvun lopun tunnelman.

Albumi keskittyy päähenkilöiden esittelyyn, juonen jäädessä toissijaiseksi. Tarina toimii kuitenkin oivana johdantona seuraavalle sarjakuva-albumille.

Meillä jokseenkin tuntemattomalta tekijältä on vastikään julkaistu myös satukirja Kultakutri ja seitsemän kääpiökarhua.

Toinen albumi on juonellisempi ja vauhdikkaampi. Tiukkoja ja yllättävän raisujakin tilanteita piisaa siinä määrin, että seikkailu toimisi hyvin myös sankarikaksikon "korkkarina".

Yannin tarina ja Olivier Schwartzin piirrosjälki miellyttänevät erityisesti Franquinin klassisen Piko ja Fantasio -tyylin ystäviä.

Yann (s. 1954) on sarjakuvakäsikirjoittaja, jonka käsialaa olivat 1990-luvulla julkaistut kolme Pin-Up -albumia ja viime vuosina julkaistut Valkoinen tiikeri -sankarittaren seikkailut.

Laadukasta albumikaksikkoa voi varauksetta suositella luettavaksi Pikon ja Fantasion sekä hyvän seikkailusarjakuvan ystäville.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.