12 rounds

12 ROUNDS
Mannerheim-elokuvan toteutumista odoteltaessa on tyytyminen Renny Harlinin vähemmän kiinnostavaan tuotantoon. 12 Rounds on kiihkeä toimintaelokuva, jonka pääosassa nähdään showpainijana kunnostautunut John Cena. Hän esittää Danny Fisheria, newyorkilais-

etsivää, joka joutuu sattumalta tekemisiin irlantilaisen gangsterin Miles Jacksonin ( Aidan Gillen) kanssa. Huumejahtiin liittyvän tiukan takaa-ajon päätteeksi Fisher saa Jacksonin kiinni, mutta tilanne karkaa käsistä kun Jacksonin tyttöystävä menettää äkillisesti henkensä.

Tästä sisuuntuneena Jackson päättää kostaa Fisherille. Vuosi kuluu ja vankilaan joutunut Jackson karkaa vartijoiltaan, jolloin kostonkierre on valmis syttymään. Jackson kidnappaa Fisherin herttaisen vaimon Mollyn ( Ashley Scott), jonka takaisin saamiseksi Fisherin on selviydyttävä 12 vaikeasta tehtävästä.

Harlinin ohjauksessa korostuvat kovat toiminnalliset arvot ja jatkuvan liikkeen läsnäolo. Kamera heiluu edestakaisin kun Cena yrittää selviytyä urakastaan. Kuvio ei tunnu mitenkään uskottavalta, mutta elokuvan stunteilla on varmasti ollut hauskaa. Katsojalle teos on enemmän piinaa, niin persoonattomilta tuntuvat kaikki sen ihmiset ja heihin kytketyt tilanteet.

Ohjaus: Renny Harlin. Rooleissa: John Cena, Ashley Scott, Steve Harris. Tyylilaji: Toiminta (K13).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.