12-vuotiaalle keuruulaiselle Aino Lappalaisellle erikoispalkinto Young Musician -kilpailussa Tallinnassa

Keuruulainen nuori soittaja Aino Lappalainen, 12, sai erikoispalkinnon tällä viikolla päättyneessä Young Musician -kilpailussa Tallinnassa. Nuorille pianisteille, viulisteille ja sellisteille suunnattu kansainvälinen tapahtuma järjestetään kahden vuoden välein. Mukana oli tänä vuonna 15 kansallisuutta.

Lappalainen harjoittelee kahden opettajan ohjauksessa. Läntisen Keski-Suomen musiikkiopistossa Keuruulla häntä opettaa Teemu Lampela ja Helsingissä Meri Louhos. Musiikkiopisto tekee yhteistyötä Kuopion Konservatorion kanssa, joten uutena opettajana tulee Lappalaista ohjaamaan myös Katariina Liimatainen.

Lappalainen on myös erityislahjakkaille soittajille suunnatun Nuorten Pianoakatemian oppilas. Ryhmä esiintyy ja opiskelee mestarikursseilla eri kohteissa Suomessa ja ulkomailla. Helmikuussa nuori soittaja oli mukana kursseilla ja konsertissa Tukholmassa.

Tallinnan kilpailun ensimmäinen erä käytiin videon välityksellä. Tallinnaan jatkoon päässet valmistivat ohjelman, jossa oli Bachia, wieniläisklassista, modernia, virtuoositeos sekä osa Mozartin pianokonsertosta.

Kilpailu käytiin Kadriorgin palatsissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .