20 hakijaa sai paikan Serlachius-residenssiin

Mäntässä toimivan Serlachius-residenssin taiteilijat vuodelle 2016 on valittu. Residenssiin saatiin noin 80 hakemusta, joista kaksi kolmasosaa tuli ulkomailta. Residenssissä työskentelee ensi vuonna yhteensä kaksikymmentä taiteilijaa tai tutkijaa.

Residenssin toiselle toimintavuodelle saatiin hakemuksia 24 maasta eri puolilta maailmaa. Edustettuina ovat lähes kaikki maanosat. Eniten hakemuksia (10) tuli Yhdysvalloista.

Residenssiin valitut taiteilijat edustavat laajasti taiteen eri osa-alueita. Osa taiteilijoista työskentelee perinteisemmän taiteen, kuten öljymaalauksen, grafiikan, valokuva- ja videotaiteen parissa. Joukossa on myös performanssi- ja yhteisötaiteen tekijöitä. Muutamat taiteilijat työskentelevät taiteen alueiden välimaastossa tai yhdistävät useita erilaisia työskentelymenetelmiä.

Osa vuoden 2016 taiteilijoista on ennestään tuttuja vieraita Mäntässä. Esimerkiksi saksalainen Antje Pehle kuvasi ensimmäisellä residenssijaksollaan Mäntän historiallisia rakennuksia. Nyt hän jatkaa projektiaan siirtyen Mäntän uudempien rakennusten pariin. Simo ja Tuike Alitalo jatkavat Mänttä-Vilppulan äänimaisemien tutkimista. Heidän tavoitteenaan on yhteisöllisen Kuulumia-äänitaideteoksen toteuttaminen Mäntästä.

Taiteilijat asuvat ja työskentelevät Mäntässä 1–3 kuukauden mittaisissa jaksoissa. Residenssivieraat asuvat taidemuseo Göstan pihapiirissä olevassa Einolan kiinteistössä. Työskentelytilana on Mäntän keskustassa Gustaf-museon vieressä sijaitseva Aleksanterin linna. Serlachius-residenssi aloitti toimintansa tämän vuoden alusta. Sitä ylläpitää Serlachius-museot.

Residenssiin valitut taiteilijat:

Laura Aish, Iso-Britannia

Tuike ja Simo Alitalo, Suomi

Vivian Charlesworth, USA

Julia Forrest, USA

Ahmed Helmy, Egypti

Naoko Ito, USA

Tuomas Laulainen, Suomi

Emilie Mazeau-Langlais, Ranska

Marianna Milhorat, USA

Jill Miller, USA

Riku Mäkinen, Suomi

Suvi Nurmi, Suomi

Sayaka Ohata, Ranska

So Young Park, Etelä-Korea

Antje Pehle, Saksa

Marja Pirilä, Suomi

Kaisa Salmi, Suomi

Ella Tahkolahti, Suomi

Antti Turkko, Suomi

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .