61 500 katsojaa – Jyväskylän kaupunginteatterilla kelpo vuosi

Jyväskylän kaupunginteatterin katsojamäärä vuonna 2018 oli hieman yli 61 500. Tulos on toiseksi paras kuluvalla vuosikymmenellä: vain vuonna 2013 katsojamäärä on ollut suurempi. Tuona vuonna yhteenlaskettu yleisömäärä nousi noin 65 000:een muun muassa Myrskyluodon Maija -musikaalin menestyksen vuoksi.

Myös viime vuonna kaupunginteatterin katsotuimmat esitykset olivat musiikkiteatteria. Ykkösenä oli syksyllä ensi-iltaan tullut musikaali Hair (reilut 11 000 katsojaa), kakkosena viime kevätkauden ajan esitetty Kun isoisä Suomeen hiihti -klezmer-näytelmä (7 500 katsojaa).

Syyskauden uutuuksista Päivänsäteet keräsi noin 5 000 katsojaa ja Merten gorilla noin 3 000.

Pienen näyttämön esityksistä katsotuin oli keväällä pitkän ja menestyksekkään esityskautensa päättänyt Täti ja minä (noin 2 200 katsojaa). Mielipuolen päiväkirjan näki noin 1 500 katsojaa.

Kokonaiskatsojamäärään on laskettu mukaan teatterin omien esitysten lisäksi myös teatterin järjestämien muiden tilaisuuksien ja teatterin tiloissa tapahtuneiden vierailuesitysten katsojamäärät.

Vierailuista eniten katsojia keräsi loppuvuodesta pienellä näyttämöllä perinteisesti esitetty Jyväskylän Tanssiopiston tanssisatu, joka tällä kertaa oli Nemoa etsimässä -elokuvaan perustunut Aaltojen viemää. Sen näki noin 1 500 katsojaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .