A Mouthful - The DØ

THE DØ A Mouthful Rockhopper Music HHHH

Tuskin löytyy montaa suomen kansalaisuuden omaavaa artistia, joka voi sanoa levynsä olleen Ranskan listaykkösenä. Ranskalaisen isän ja suomalaisen äidin tyttö, Olivia B. Merilahti voi. Yhtä hienoa on se, että taiteellisesti raikas ja tasokas levy yltää patonkimaan kansansuosikiksi.

Levy koostuu kepeästä indie-popista, jonka suolaa ovat mielenkiintoiset orgaaniset äänikudelmat ja Merilahden seksikäs ääni. Oikeastaan olisin valmis julistamaan Merilahden parhaaksi suomalaiseksi naislaulajaksi, sen verran vakuuttava meno levyllä on. Suomikin taittuu komeasti etnosävytteisessä, Värttinähenkisessä Unissasi laulelet -kappaleessa.

Dan Levy muodostaa yhtyeen ranskalaisen puoliskon ja taikoo levylle äänimaisemaa, josta monet tuottajat voisivat ottaa oppia. Samanlaisia soundeja ja biisejä ollaan tehty ennenkin, mutta kiinteän napakka paketti on vaivatonta ja miellyttävää kuunneltavaa.

Kekseliäs ja voimakas The Playground Hustle, melodisesti rikas Stay just a Little bit More ja surumielinen On my Shoulders tekee albumista yhden tämän vuoden mielenkiintoisimmista suomalaisvaikutteisista tapauksista.

JUHA LUOMALA

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.