AAVIKKO - Novo Atlantis

AAVIKKO Novo Atlantis

Stupido Records Atlantis on myyttinen, mereen uponnut saari tai manner, jonka salaisuutta ja sijaintia ovat historian kuluessa metsästäneet mm. Platon, Sir Francis Bacon ja Heinrich Himmler. Nyt oman tulkintansa tuosta ihmiskuntaa rassanneesta arvoituksesta esittää siilinjärveläinen syntetisaattoriyhtye Aavikko.

Uuden paratiisin metsästyksessä savolaiskolmikkoa avustaa 1700-luvulla elänyt suomalaissäveltäjä Egil Hoppel. Unohdetun barokkineron tyyli on innoittanut yhtyettä ja kappaleet on nimetty latinankielellä.

Novo Atlantis on mielenkiintoinen sekoitus futuristista diskoa, elektroa ja klassisia elementtejä. Analogisyntetisaattorit pulputtavat hypnoottisesti eteenpäin ja taustalla pauhaavat tuomiopäivän torvet ja jylhät mieskuorot. Computopialla vierailee pohjoisen renessanssimies Läjä Äijälä.

Levyn kliimaksi on kaksiosainen nimikkokappale, jonka jälkimmäinen osa kestää ruhtinaalliset viisitoista minuuttia. Neljännestunnin aikana Aavikko vetää kuulijan syvyyksiin, joista ei hetkessä palauduta.