AC/DC - Backtracks

AC/DC
Backtracks
Sony Music
No niin, kauan siinä meni, mutta nyt AC/DC:n koko levytetty tuotanto on viimein saatavissa cd:nä.

Bändin 1970-luvun levyjen cd-versiot on nimittäin tehty Yhdysvaltojen painosten mukaan. Siksi esimerkiksi Let There Be Rock - ja Powerage-levyjä alunperin vinyylinä luukuttaneet eurooppalaiset ovat joutuneet elämään koko laserlevyaikakauden ilman muutamia kappaleita.

Backtracks-boksi sisältää lopultakin muun muassa Cold Hearted Man ja Crabsody In Blue -viisut, jotka napsaistiin pois jenkkipainoksista.

Backtracks tarjoaa yhden cd:n verran edellämainitun kaltaisia harvinaisuuksia, levyllisen sinkkujen b-puolina julkaistuja liveraitoja sekä dvd:n. Audiovisuaalinen puoli on käytännössä kolmas levy muutama vuosi sitten julkaistuun Family Jewels -musiikkivideokokoelmaan.

Backtracksilla on paljon sellaista, minkä olisi pitänyt olla mukana jo vuoden 1993 Bonfire-boksilla, mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan.

Best of -tyyliseksi ensimmäiseksi tutustumiskohteeksi Backtracks ei sovellu, joulupukin pajalle viestitettäköön. Se on suunnattu lähinnä meille AC/DC-fanaatikoille.

Jos rahaa on ylettömästi törsättäväksi, voi Backtracksista tilata netin kautta yli 200 euroa maksavan luksusversion, jossa on muun muassa lisää liveraitoja, yksi kokonainen konsertti vuodelta 2003 dvd:nä, toimiva pieni kitaravahvistin, 164-sivuinen kirja ja muuta fanisälää.

Backtracksin myötä AC/DC-aiheinen ääni- ja kuvamateriaali alkaa olla valtaosin virallisesti ulkona. Vielä kun sen vuoden 1979 Pariisin-konsertin saisi dvd:lle...

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.