ANNA JÄRVINEN - Anna själv tredje

ANNA JÄRVINEN

Anna själv tredje

Johanna
Ruotsinsuomalainen Anna Järvinen lauloi itsensä suomalaisten sydämiin debyyttialbumillaan Jag fick feeling (2007). Hänen kevyesti folkahtavat laulunsa ja pehmeä tulkintansa tarjosivat palasen lahden takaista eksotiikkaa, joka oli kaukana täkäläisen kansan perinteisistä listasuosikeista.

Kolmannella albumillaan Järvinen ylittää kaikki odotukset. Anna själv tredje on erittäin vahva osoitus hänen kyvyistään lauluntekijänä sekä tulkitsijana. Ajattomalta kuulostavan levyn ainoa kauneusvirhe on suomalaisen levy-yhtiön mukaan tunkema duetto Olavi Uusivirran kanssa.

Järvinen jatkaa edelleen yhteistyötä Gustav Ejstesin johtaman Dungenin kanssa. Ja miksipäs ei, sillä kaksi edellistä albumia osoittivat, että kyseinen hippilauma sopii täydellisesti hänen taustalleen. Ilmavat sovitukset ja soundimaailma henkivät nytkin 1960-lukua, mutta paletti on tällä kertaa astetta värikkäämpi. Mukana on niin lempeää psykedeliaa ( Hur man lättar helt enkelt), vahvasti orkestroitua soulia ( En sommardag som stängs av) kuin morriconemaista poppiakin ( Regna bort).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.