Aleksi Delikouras - New Game

Otava. 2012. 206 s.

Aleksi Delikouras on elokuvantekijä ja kirjailija, joka tuli tunnetuksi BrassMo-nimellä netissä Nörtti-dokumenteillaan.

Nyt Delikourasin Nörtti-videot ilmestyvät kirjan muodossa. New Game -kirjan päähenkilö DragonSlayer666 elää omaa itsekeskeistä maailmaansa. Pojan oikea nimi ei selviä koko tarinan aikana. Yläkoululaisen kaverin harrastuksiin kuuluvat tietokoneella roikkuminen, pelaaminen ja Pepsin juonti.

DragonSlayer666:n paras kaveri, mutta samalla verivihollinen on Hege91. Verivihollinen siksi, että he pelaavat toisiaan vastaan ja kumpikaan ei siedä häviämistä.

IRC-galleriassa DragonSlayer666 tapaa tytön, jota hän kutsuu Fetasalaatiksi. Tyttö on samassa koulussa kuin poikakin ja pahaksi onnekseen hän huomaa, että muutkin pojat ovat tytöstä kiinnostuneita.

DragonSlayer666 on eräänlainen oman tiensä kulkija ja opettajien painajainen. Hän haluaa tulla maailman parhaaksi pelaajaksi.

Ainoa, joka hänen unelmiaan yrittää sotkea, on äiti, jonka yritykset hillitä pojan pelaamista eivät johda juuri mihinkään.

Jonkinlaista ymmärrystä hän saa äidin kreikkalaiselta poikaystävältä, joka tulee apuun kerran jos toisenkin.

Ihmissuhdeasiat eivät ole DragonSlayer666:n vahvinta puolta. Hän haukkuu rehtorin ja ruotsinopettajan, osansa saavat myös koulun pissikset ja fruittarit.

Aleksi Delikourasin kirja on suunnattu tietokonepeleistä kiinnostuneille nuorille. Delikouras käyttää asiantuntevasti nörttikieltä, joka tavalliselle tallaajalle on joskus hyvinkin vaikeaselkoista.

Kiehtovaa New Game -romaanissa on sen värikäs ja runsas dialogi.

Kirja herättää myös ajatuksia siitä, miten peli- ja virtuaalimaailma voi viedä nuoren huomaamatta mukaan epätodelliseen maailmaan. Jos yöt kuluvat pelaamiseen, millaisia paukkuja on jäljellä enää päivällä reaalimaailmassa? Delikourasin kirjassa ei ihannoida pelaamista, mutta jotenkin pelimaailma, jossa nuoret elävät, huolestuttaa.

New Gamen tietokonenörtin DragonSlayer666:n elämä on kaikesta pelaamisesta huolimatta hyvin vaiherikasta. Koulukiusattu ja hakattu kaveri pääsee kummasti jaloilleen ja unohtaa ikävyydet.

Marja Welin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Juba Tuomolan uutuudessa kovaotteinen poliisi surmaa naisen ja tämän ihmissikarakastajan – se on raisu ele, sillä Tuomolan tunnetuin sarjakuva on naisen ja tämän sika-avomiehen elämästä kertova Viivi ja Wagner

Uudet nostimet ja pyörönäyttämö – kaupunginjohtaja esittää rahoitusta Jyväskylän kaupunginteatterin lavaremontille ensi vuodeksi

Kirja-arvio: Nuttu nurin, onni oikein –  On mukava lukea välillä lastenkirjaa, jossa ei kasvateta ketään

Levyarvio: Laadukasta tangotunnelmointia eri aikakausilta

Kirja-arvio: WTC:n terrori-iskut, Kummelin hokemat ja realityn tulo kasvattivat lapsista aikuisia

Näyttelyarvio: Saksin venukset – Hovimaalari Lucas Cranachin arvoituksellisia naiskuvia nähdään ensimmäistä kertaa yksityisnäyttelyssä Suomessa

Karhun ja korpin yhteispotretti toi Ville Heikkiselle Vuoden luontokuva -kilpailun voiton

Jyväskyläläinen Kaisa Huotari voitti Art of Basware -taidekilpailun

Teatteriarvio: Kulissit romahtavat klassikossa – Huoneteatterin Tarkastaja saapuu on viihdyttävä ja ajattelemaan herättävä monien tunnelmien sekoitus

Näitä jätkiä kirjat kiinnostavat: "Ne hahmot käy läpi samoja asioita kuin me" – nuoret halutaan lukemaan miljoonahankkeella

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.