Alice In Chains- Black Gives Way to Blue

ALICE IN CHAINS
Black Gives Way to Blue
Virgin Records
Jos grunge pitäisi tiivistää neljään bändiin, olisivat listalla Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam ja Alice In Chains. Tosin yhteistä tuolle nelikolle oli lähinnä kotikaupunki Seattle ja sanoitusten tummasävyisyys.

Näistä Alice In Chains oli ilmaisultaan metallisin. Bändi teki kolme studiolevyä, joista vuonna 1992 ilmestynyt Dirt on klassikko. Yhtyeen toiminta hiipui viime vuosikymmenen puolivälin jälkeen. Lopullinen niitti tuli vuonna 2002 laulaja Layne Staleyn menehdyttyä huumeiden yliannostukseen.

Tai niin sitä luultiin.

Vuonna 2006 uuden solistin William DuVallin kera lavoille palannut bändi tekee nyt väkevän paluun myös levysoittimiin. Black Gives Way to Blue kuulostaa varsinkin laulun osalta häkellyttävän tutulta. Viimeistään nyt onkin selvää, että iso viipale Alice In Chainsin omaperäisestä soundista on muodostunut kitaristi-laulaja Jerry Cantrellin vokaaliharmonioista.

Black Gives Way to Blue on keskitempoisuudestaan huolimatta raskaskätisen melankolian juhlaa, joka jatkaa pystypäin Alice In Chainsin musiikillista perintöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.