Alvar Aallosta kertovan dokumenttielokuvan kuvaukset parhaillaan käynnissä Jyväskylän yliopistolla – "Päärakennus on todella vaikuttava ja tärkeä osa Aallon uraa"

Dokumenttielokuvaohjaaja Virpi Suutari on parhaillaan kuvausryhmänsä kanssa Jyväskylän yliopistolla. Tekeillä on kansainvälinen dokumenttielokuva Aino ja Alvar Aallon elämästä ja tuotannosta. Kuvauskohteita ovat esimerkiksi päärakennuksen juhlasali, porraskäytävä ja savityöluokka, Lyhty-rakennus ja opiskelijaruokala Lozzi. Kuvausryhmä työskentelee yliopistolla vielä huomenna keskiviikkona 8. elokuuta.

– Jyväskylän yliopiston päärakennus ja koko Aallon kampus on todella vaikuttava ja tärkeä osa Aallon uraa. Haluisin ehdottomasti kuvata sen elokuvaani, Suutari kertoo.

Dokumenttielokuvassa esiintyy Jyväskylän yliopiston tiedotteen mukaan paikallisia opiskelijoita ja parkourin harrastajia. Yhtenä haastateltavana on yliopistossa työskentelevä Aalto-fani Heli Mäki.

Keski-Suomen Aalto-kohteista dokumenttielokuvaan on aiemmin keväällä kuvattu materiaalia Muuratsalon koetalolta ja Säynätsalon kunnantalolta.

Elokuva valmistuu vuoden 2020 alussa. Se tulee kansainväliseen teatteri- ja tv-levitykseen, ja se on jo ennakkoon myyty Ruotsiin, Tanskaan, Alankomaihin, Ranskaan, Saksaan ja Viroon.

Rahoittajia ovat muun muassa Suomen elokuvasäätiö ja Yle. Valmistumista tukevat muun muassa Aallon perikunta, Aalto-säätiö, Göran Schildtin säätiö, Koneen säätiö ja Maire Gullichsenin säätiö.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .