Amaranthe: Massive Addictive (Spinefarm Records)

Ruotsalais-tanskalainen Amaranthe on noussut suosioon trendikkään tuotteistettuna kauppatavarana. Bändi yhdistelee metallia hävyttömän tarttuviin pop-aineksiin. Kaupallisesti myyvään pakettiin kuuluu vakiovarusteena myös naislaulaja. Elize Ryd ei ole laulajana kovin kaksinen, mutta hänellä on tarpeeksi rohkeat esiintymisasut ja nätit kasvot, jotka vetoavat ostavaan yleisöön.

Kyynisten kriitikon lasien takaa ei näe koko totuutta. Massive Addictive heittää nopeasti ennakkoluulot romukoppaan. Levy esittelee bändin, joka on pirteämpi ja rohkeammin kokeileva kuin aiemmin. Kahden ensimmäisen levyn vahva melodiataju on yhä läsnä, mutta ensimmäistä kertaa urallaan bändi tarjoaa muutakin kuin valmiiksi pureskeltua radiorockia. Murinalauluista vastaa nyt Andreas Solveströmin sijaan Henrik Englund Wilhelmsson, joka kurittaa kurkkuaan edeltäjäänsä osaavammin.

Massive Addictive on ammattitaidolla hämmennetty melodiakeitos, jossa yhdistyvät melodisen death metalin, discojytkeen ja tarttuvan listapopin ainekset. Mukana on yhä muovista kaupallisuutta, kliseitä ja täyteraitoja, mutta pääosin levy rokkaa. Amaranthe on kuin makea vadelmakaramelli – hyvässä ja pahassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.