Amerikkalainen perheklisee

ELOKUVAT

DATE NIGHT

one_star

Date Night on ihmiskunnan alasajo. Kukaan ei voi tehdä näin huonoa elokuvaa.

Näköjään voi. Ohjaaja Shawn Levy ja käsikirjoittaja Josh Klausner ovat kilauttaneet kaverille ja yhteistuumin puristaneet koko pöntöllisen tukkoon. Madonsyömät ideat mätänevät niille sijoilleen eikä kohtauksissa ole sytykettä pienimpäänkään valonpilkahdukseen. Tämä romanttinen komedia on vaellusta pimeydessä, jonka katsominen jähmettää suolapatsaaksi.

Amerikkalainen klisee perheestä ja kaksinaismoralistinen suhtautuminen seksiin saa tässä elokuvassa kultakehykset ja pyhimyksenrenkaan ylle. Katsojana on vaikea ymmärtää, mitä hauskaa on siinä, että ummehtunut keskiluokkainen keskiverto Amerikan-unelma-aviopari ei halua toisiaan, mutta juostuaan yön kaupungin "turmeltuneessa sykkeessä" ja ikään kuin peilattuaan siellä itseään palaa takaisin samaan elämäänsä.

Ilman, että tapahtuu mitään muuta kuin yksi yhtä jännittävä takaa-ajo kuin ajaisi puolikkaalla autoradalla liian innokkaan isän kanssa kilpaa. Ei, isän kanssa kilpa-ajo on kielellistä ilotulitusta verrattuna elokuvan "Vagina umpeen!" -tasoiseen dialogiin.

Ray Liottaa täytyy hävettää vilahtaa tässä epäsikiössä, joka saa Sarah Palininkin vaikuttamaan älylliseltä olennolta.

Ohjaus: Shawn Levy. Rooleissa: Tina Fey, Steve Carell, Mark Wahlberg, Ray Liotta, Mila Kunis, James Franco, Mark Ruffalo. Tyylilaji: Romantiikka/komedia (K13).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.