Amos Rexin ensinäyttely kiinnosti jonoksi asti – Odotetaanko toiseen näyttelyyn samanlaista jonoa?

Helsingissä avautuu perjantaina Amos Rex -taidemuseon uusi näyttely, jossa esillä on piipuistaan ja knalleistaan tunnetun belgialaisen surrealistin Rene Magritten teoksia.  Maaliskuussa rinnalle aukeaa teoksissaan valoa ja liikettä yhdistelevän Studio Driftin näyttely.

Amos Rexin ensinäyttely keräsi 268 000 kävijää reilun neljän kuukauden aikana. Näyttelyn suosio näkyi monina päivinä pitkänä sisäänpyrkijöiden jonona Helsingin ydinkeskustassa.

 

Museon tiedottaja Sara Järvi, odotetaanko toiseen näyttelyyn samanlaista jonoa kuin ensinäyttelyyn?

Todella vaikea sanoa. Hirveän erityyppinen näyttely on kyseessä, ja totta kai avajaisnäyttelyyn on aina yleisöllä omanlaisensa mielenkiinto.

 

Onko ensinäyttelyn jälkeen jonotukseen tai lippuihin tehty jotain muutoksia?

Olemme avaamassa mahdollisuuden ostaa jonkin verran ennakkolippuja. Tämä järjestelmä saadaan toivottavasti käyttöön heti tähän alkuun. Jos ei ihan alkuun, niin ainakin ensimmäisten viikkojen aikana. Ennakkolippujen ostajat pääsevät museokaupan kautta sisään. Jos järjestelmä toimii, sitä laajennetaan tulevaisuudessa.

 

Paljonko ihmisiä näyttelytilaan mahtuu yhtä aikaa?

Aloitamme maltillisella arviolla, että näyttelytilassa voisi olla kerrallaan 250 ihmistä. Tämä on kuitenkin sellainen asia, joka aina muuttuu joka näyttelyn yhteydessä, kun rakenteet muuttuvat ja ihmisten tavat olla näyttelyssä vaihtelevat näyttelystä toiseen. Aloitamme tuolla, ja tutkitaan, miltä vaikuttaa, tuntuuko täydeltä, ja sitten korjataan arviota näiden havaintojen pohjalta.

 

Ovatko ennakkoliput muita lippuja kalliimpia?

Ennakkolippujärjestelmässä tulee viiden euron lisämaksu. Ennakkolipun voivat ostaa myös museokorttilaiset ja lapset, joille lipun hinta on silloin siis viisi euroa.

Magritten aikana peruslipun hinta on alennettu 15 euroon. Sitten, kun avataan Studio Drift maaliskuun alussa, hinta nousee taas 18 euroon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .