Amy Lavere - Stranger Me

AMY LAVERE

Stranger Me

Archer
Musiikkipalvelu Spotify tarjoaa netissä loputtoman määrän levyjä kuunneltavaksi, mutta ei kunnon selaustoimintoa. Moni hyvä ja harvinainen levy jää kokematta, koska Spotify ei kerro käyttäjälle sen olemassaolosta.

Uutuuksia Spotify esittelee rajoittuneella What's New -välilehdellä. Tässä kuussa palvelu kuitenkin yllätti ja ehdotti kuunneltavaksi amerikkalaisen Amy LaVeren mielenkiintoista Stranger Me -levyä. Amy LaVeren musiikkia on kutsuttu gootticountryksi. Dramaattinen väite on perusteltu, koska olen varma, että LaVeren soittaman pystybasson sisällä asuu groovaava demoni. LaVeren musiikissa on elokuvallisia sävyjä ja toivon, että ohjaaja Quentin Tarantino bongaisi hänet.

Alun rocktaiteilun, kohtalokkaan popin ja jazzhenkisen torvituuttailun jälkeen LaVere kesyttää demoninsa ja tyylissä korostuu indiehimmailu. Mieleen tulee Nina Perssonin americanasta ammentanut A Camp -sooloprojekti.

Spotify ei tarjoa albumien lyriikoita luettavaksi. LaVerella on paljon katkeransuloista kerrottavaa, joten on viisainta marssia levykauppaan, ostaa levy kansilehtineen ja syventyä sanoituksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.