Anarkismia Jyrockin lauantaissa

- Onks kellään pajaa? Pistetään oikein kunnon savuverho. Seuraava biisi kertoo siitä, että pitäis laillistaa punaiset silmät, spiikkasi jompi kumpi Jaakko and the Jayn jäsenistä Ilokiven terassiteltassa Jyrockissa lauantai-iltana.

Vaikea sanoa kumpi, sillä teltta oli niin täynnä väkeä, ettei vähän myöhempään tulleella ollut oikein mitään mahdollisuuksia eturiviin. Meininki kuitenkin välittyi ja punk-räime kuului. Jaakko and the Jayn musiikki ammensi aineksia melodisesta uuspunkista, mutta oli hc-versio siitä. Vaikka sitä tahditettiin vain hieman vahvistetulla akustisella kitaralla ja rumpusetillä.

Ei voi olla aivan varma mistä biisit kertoivat, mutta ainakin spiikit olivat värikkäitä ja epäsovinnaisia. Sitä paitsi oleellista yhtyeessä oli muutenkin ote, näkökulma eli meininki.

Ei ollut epäselvää, mihin kohdistui kyllä ihan monipuolisesti anarkistisen Jaakko & Jayn rockkapinan kärki.

- Keikan myöhäisyys korreloi suoraan alkoholin ja THC:n määrän kanssa. Seuraava biisi kertoo lentokoneista ja pommeista.

- Tää biisi kertoo siitä, kun oot ihan väärässä paikassa ihan väärään aikaan.

- Ja aivan spaced out!

Festareille mahtuu ja pitääkin mahtua monenlaista. Maanisen vimmaisella energialla esiintynyt Jaakko & Jay oli varmasti monille yhtyettä ennen näkemättömille iloinen yllätys. Duo puhkui nyrjähtäneellä huumorillaan ja raivokkaalla soitollaan terassiteltan viilenevään iltaan. Tuskin kukaan katseli keikkaa hymyilemättä.

(Juttu päivitetty virheellisten tietojen takia 22.4.2009)

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .