Andy Warholin laaja näyttely Tampereelle

Poptaiteen ikonin Andy Warholin (1928–87) töistä on keväällä laaja näyttely Tampereella. Sara Hildénin taidemuseo tuo Suomeen yli 200 Andy Warholin teosta.

Näyttelykokonaisuus esittelee Warholin elämää, teoksia ja inspiraation lähteitä. Se valottaa myös amerikkalaista yhteiskuntaa taiteilijan taustalla: kulutuskulttuuria, tähtikultti-ilmiön syntymistä sekä politiikkaa.

Pääosa teoksista on peräisin Andy Warholin uran keskeisiltä vuosilta 1961–86. Mukana on tunnetuimpia töitä Campbellin säilykepurkista alkaen.

Kuvataiteen rinnalla näyttely kertoo Warholin kiinnostuksesta musiikkiin. Sen sijaan hänen elokuvatuotantonsa on esillä varsin suppeasti, lähinnä museon tilojen rajallisuuden vuoksi.

Näyttely toteutetaan italialaisten yhteistyökumppanien kanssa, ja sen pohjana on Pisan Palazzo Blussa esillä ollut näyttely. Teoksia on saatu lainaan muun muassa Andy Warhol Museumista Pittsburghista.

Andy Warhol – An American Story -näyttely avataan maaliskuussa. Edellinen laaja Warhol-näyttely Suomessa nähtiin Helsingin Taidehallissa 1990-luvun lopulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Jude Law palaa äkkiväärän paavin rooliin

Jyväskylä Sinfonia: Kauneinta kirjoitettua – Alttoviulisti Lilli Maijala soittaa keskiviikkona lempisäveltäjäänsä Mozartia

Eteläkorealainen Parasite-elokuva voitti parhaan näyttelijäkaartin palkinnon Screen Actors Guild -gaalassa

Näkökulma: Juice kertoo Leskisestä ja Tove Janssonista – Elämäkertaelokuvan nimi on tyypillisesti lohduttoman tylsä

Kirja-arvio: Missä vaiheessa se Kekkonen puhuu? – Tasavallan Presidentti -yhtyeen rumpalilta julkaistiin muistelmat

Kirja-arvio: Kuin jännitystarinaa – Jyväskyläläinen Tenho Immonen teki ansiokkaan historiikin surf popin legendasta The Beach Boysista

"Tämä on nyt tätä lavastajien taikaa" – Huoneteatterin Tarkastaja saapuu -näytelmän kakunpäällyskirsikka ovat tietyllä tavalla hyvin erityislaatuiset lavasteet

Gösta Serlachiuksen taidesäätiö hankki Anselm Kieferin Kalevala-teoksen – Esille Mänttään maaliskuussa

Salaperäisen kuvaajan valtava elämäntyö löytyi sattumalta – Valokuvamaailman sensaation näyttely avautui Suomessa

Kirja-arvio: Kosto on suolainen – Margaret Atwoodin kekseliäs sovitus Shakespearen Myrskystä on teatteriharrastajan unelmaromaani

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.