Anja Niskanen – Valoisat tunteet

Anja Niskanen nousi suomalaisten tietoisuuteen vuonna 1984 voittaessaan 16-vuotiaana Syksyn Sävel -kilpailun Ollaan hiljaa vain -kappaleella. Sitä seurannut pitkäsoittolevy ylitti 25 000 kappaleen kultalevyrajan. Vuonna 1991 Niskanen julkaisi uransa toisen levyn, mutta on keskittynyt aikuisiällä pääasiassa muihin töihin.

Nyt Niskanen on tehnyt paluun. Viime vuonna julkaistu ruotsinkielinen Personligt on saanut jatkeekseen Valoisat tunteet -levyn. Teini-ikäinen Anja Niskanen tuli tunnetuksi erityisesti diskoiskelmästä. Tuore levy hyödyntää samaa genreä. Mukana on niin kasarisävyjä kuin tuoreempia soundeja.

Niskasen energinen laulu tuo hyväntuuliselle ja nopeatempoiselle bilelevylle oman tärkeän lisänsä. Teksteissäkään ei pyritä syvälliseen pohdiskeluun, vaan teemoina ovat esimerkiksi Adonis ja samppanjasuudelmat. Sanoittajana toimii muun muassa Chrisse Johansson, joka sai äskettäin Juha Vainio -palkinnon.

Säikky sydän -raita on levyn yleislinjaan nähden melodisempi, iskelmällisempi ja melankolisempi. Samalla Niskanen pääsee käyttämään tulkitsijantaitojaan. Tällaistakin Anja Niskasta olisi mukava kuulla jatkossa lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.