Anneli Mattila - Seitsemäs taivas

AXR

Mattilan laulava sisarparvi on yksi suomalaisen iskelmäkentän ilmiöistä. Tällä kertaa levynteossa on ollut nelikon toiseksi nuorimmainen, Anneli Mattila. Nuoresta iästään huolimatta Anneli Mattila julkaisi nyt jo viidennen levynsä. Tämän lisäksi hän on tehnyt kaksi kokoelmalevyä. Mattilasta on tullut myös yksi Suomen tanssipaikkojen ja ravintoloiden suosituimmista esiintyjistä.

Neljä aiempaa albumiaan Mattila teki vuoden välein, vuosina 2005-2008. Uusinta Seitsemäs taivas -levyä on hiottu pitempään. Lopputuloksena on menevä iskelmälevy, jonka kappaleille on ominaista tanssittavuus. Tällaiselle musiikille on kysyntää siellä, missä mies etsii naista tai vaikka toisinpäin.

Levyn yleistunnelma on raikas ja mutkaton. Laulaja hoitaa osuutensa tyylillä ja tunteella. Sanoissa on asianmukaisesti kaihoa, sydänsuruja ja romantiikkaa. Tuotannosta vastaa pitkän linjan ammattilainen Esa Nieminen.

Seitsemäs taivas on toisin sanoen pätevä paketti. Pykälää paremmaksi noustakseen se olisi kaivannut lisää syvyyttä, iskevyyttä ja omaleimaisuutta.

Juhana Unkuri

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.