Antero Halonen ja Vallankumous – Vapaus

Rohkeasti turhan sähköisyyden soitostaan karsinut Antero Halonen ja Vallankumous on tuore ja omaperäinen tuttavuus maamme bändikentällä. Yhtyeen debyytti edustaa kotimaisen rockmusiikin perinteitä kunnioittavaa mutta taiteellisesti vapautuneempaa lajia.

Albumin parhaimpiin puoliin lukeutuu pehmeä ja pyöreä äänimaailma. Akustisten soittimien sointia on vahvistettu hyvällä maulla pääsääntöisesti dynamiikkaa varjellen. Myös mukavan rento mutta harkitunoloinen säestys tekee kappaleiden kuuntelusta mielekästä.

Levyn tarinoille äänensä antava Panu Varstala yllättää positiivisesti laulavana kertojana. Sopivasti elämänmakuiset ja tuokiokuviin hehkua valavat tekstit toimivat musiikin ohella moitteettomasti, vaikka kokonaisnarratiivi tuntuu hieman hajanaiselta.

Hieman yli puolituntinen Vapaus sisältää hienovaraisia nyansseja, joiden hahmottamiseen saa varata muutamia kuuntelukertoja. Helpon mutta kekseliään yleismeiningin vuoksi albumin parissa viihtyvät varmasti niin nuoret kuin varttuneemmatkin kuulijat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Keuruulla tapahtuu Suomen kuvataiteen päivänä perjantaina –  tarjolla residenssitaiteilijoiden työskentelyä, vuosinäyttelyn avaus sekä avoin maalaustapahtuma

Teatteriarvio: Jukka Rasila ja Jaana Saarinen eivät kursaile Kartanon Kievarin vierailunäytelmässä – Piru naiseksi on häpeilemätön ja ronski

Kuuden keskisuomalaisen kuvataiteilijan yhteisnäyttely Taidetila Toinilassa

Jyväskylän Kesä pysyi pisimpään yhtäjaksoisesti järjestettynä pohjoismaisena kulttuurifestivaalina – "Oli valtavan hienoa nähdä ja kuulla ihmisten ilo"

Suomen museoihin odotetaan kesän aikana ennätysmäärää kävijöitä

Taiteilija Virpi Lehto sulatti pakastimensa ja alkoi maalata – akvarellimaalaukset ovat päiväkirja koronakeväältä

Runokävely vei 70 runojen ystävää säkeiden jäljille Jyväskylän luontoon – ainutlaatuisesta tapahtumasta jäi puuttumaan vain yksi asia

Levyarvio: Anna Dantchev kulkee omia ja Balkanin polkuja

Kuuntele jyväskyläläinen luontosuhdetta käsittelevä ääniteos ja osallistu yliopiston tutkimukseen

Taiteilija Maria Pihl ei laske työhön käyttämäänsä aikaa – "Ei ole väliä, meneekö 27 vai 270 tuntia"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.