Antero Halonen ja Vallankumous – Vapaus

Rohkeasti turhan sähköisyyden soitostaan karsinut Antero Halonen ja Vallankumous on tuore ja omaperäinen tuttavuus maamme bändikentällä. Yhtyeen debyytti edustaa kotimaisen rockmusiikin perinteitä kunnioittavaa mutta taiteellisesti vapautuneempaa lajia.

Albumin parhaimpiin puoliin lukeutuu pehmeä ja pyöreä äänimaailma. Akustisten soittimien sointia on vahvistettu hyvällä maulla pääsääntöisesti dynamiikkaa varjellen. Myös mukavan rento mutta harkitunoloinen säestys tekee kappaleiden kuuntelusta mielekästä.

Levyn tarinoille äänensä antava Panu Varstala yllättää positiivisesti laulavana kertojana. Sopivasti elämänmakuiset ja tuokiokuviin hehkua valavat tekstit toimivat musiikin ohella moitteettomasti, vaikka kokonaisnarratiivi tuntuu hieman hajanaiselta.

Hieman yli puolituntinen Vapaus sisältää hienovaraisia nyansseja, joiden hahmottamiseen saa varata muutamia kuuntelukertoja. Helpon mutta kekseliään yleismeiningin vuoksi albumin parissa viihtyvät varmasti niin nuoret kuin varttuneemmatkin kuulijat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.