Apina ja gorilla kävelivät torilla

APINOIDEN PLANEETAN SYNTY

Apinoiden hallitsemalla planeetalla on seikkailtu kuudessa elokuvassa ja kahdessa tv-sarjassa.

Apinoiden planeetan synty -elokuva kertoo nimensä mukaisesti, miten apinoista tuli niin älykkäitä, että ne pystyivät nousemaan ihmiskuntaa vastaan.

Tutkija Will Rodman (James Franco) etsii parannuskeinoa alzheimerin tautiin, jota hänen isänsäkin (John Lithgow) sairastaa. Ihmisapinoita käytetään koe-eläiminä.

Lupaavalta vaikuttanut lääkeprojekti perutaan traagisten tapahtumien vuoksi. Willin käsiin jää simpanssivauva Caesar, jonka hän ottaa kotiinsa ja kasvattaa kuin omaa lastaan.

Äitinsä kokemien lääkekokeiden vuoksi Caesar on harvinaisen älykäs simpanssi, joka kehittyy lisää jatkuvasti ja nopeasti.

Jälleen kerran ihminen leikkii jumalaa ja joutuu siksi ongelmiin.

Itse en ole koskaan ymmärtänyt, mikä siinä on muka ongelma. Tarinaa on pohdittu tosissaan, mutta kovin logiikanpitäväksi sitä ei ole saatu. Tämä on toki aihe huomioon ottaen ymmärrettävää.

Oikean apinan ja tietokoneanimaation erottaa vain siitä, että virtuaaliversio saadaan tekemään sellaisia temppuja, jotka eivät oikealta eläimeltä onnistuisi.

Elokuva ei lopu siihen pisteeseen, mistä aiemmat filmit ovat alkaneet. Tarina jää kesken, joten katsoja joutuu itse päättelemään, mitä kaikkea mahtoi tapahtua loppuratkaisun ja vuoden 1968 elokuvan välissä.

MARKO AHONEN

Ohjaus: Rupert Wyatt.

Pääosissa: James Franco,

Tom Felton, Andy Serkis,

Freida Pinto.

Tyylilaji: scifi-draama. K7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.