Arthur ja Maltazard

Arthur ja Maltazard (Arthur et la vengeance de Maltazard)
Aikuiset tuskin saavat Luc Bessonin Arthur-sarjasta paljoa irti, mutta lapsillehan se onkin tehty. Tässä toisessa osassa hämähäkki toimittaa Arthur-pojalle riisinjyvän, jossa lukee pikkuriikkisin kirjaimin että HELP.

Se tarkoittaa, että pikkuriikkinen keijukaiskansa eli minimoit ovat jälleen pulassa. Tummaihoiset soturit, jotka aiemmin ovat vihkineet Arthurin osaksi luontoa, kutistavat pojan minimoiksi minimoiden joukkoon ja seikkailu alkaa.

Arthur ja Maltazard on yksioikoinen sankaritarina pojasta tekemässä urotöitä. Siinä sivussa kuvataan, kuten näissä jutuissa niin usein, vanhempien huolta ja etäisyyttä lapsistaan. Ainoastaan isoisä ymmärtää Arthurin maailmaa ja sen salaisia lakeja.

Monet kohtaukset ja johtolangat ja digitaalinen animointi ovat kuin tietokonepelistä. Silti kertomus ei ole täysin hengetön. Eniten mielikuvitusta on käytetty pikku ölliäisissä ja etenkin näiden kulkuvälineissä. En tiennytkään, että esimerkiksi kiiltomadot toimivat näin luontevasti leppäkerttulentokoneen valaisimina.

Ohjaus: Luc Besson. Käsikirjoitus: Luc Besson, Celine Garcia. Pääosissa: Freddie Highmore, Mia Farrow. Tyylilaji: animaatio, fantasia, seikkailu (K7).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.