Arttu Wiskari - Arttu Wiskari

ARTTU WISKARI

Arttu Wiskari

Warner
Jo ennestään tunteneet Arttu Wiskari ja Janne Rintala päätyivät sattumalta töihin samaan rautakauppaan. Muutama vuosi sitten he alkoivat kehitellä uusia kappaleita. Rintala on Gösta Sundqvistin suuri ihailija, Wiskari arvostaa suuresti Junnu Vainiota. Tämä kuuluu tuoreella Arttu Wiskarin samannimisellä debyyttialbumilla, joka keskittyy tarinoihin.

Suomalaisesta elämänmenosta kerrotaan tarkkanäköisesti ja mehevästi. Asioita lähestytään suorasanaisesti, mutta huumorilla höystäen. Huumori on oivaltavaa ja lempeän ironista. Kipeitä asioita käsitellään toteavan terapeuttisesti. Riimittely on arvossaan.

Musiikillisesti levy voidaan määritellä pop-iskelmäksi. Muista tyylilajeista on häivähdyksiä. Musiikillisestikin albumi on sujuvaa ja letkeää tekemistä. Sovituksista vastaa lähes kokonaisuudessaan tuottajaduo Rintala ja Olli Saksa.

Levy on kunniakkaalla tavalla Göstan ja Junnun jalanjäljillä. Genre on haastava, mutta homma klaarataan tyylikkäästi. Sävellykset ovat laadukkaita, mutta muutama mahtimelodia olisi silti tehnyt terää. Ja vaikka tarinat ovat levyn vahvuus, joissain kohdin pieni tiivistäminen olisi parantanut sanoitusten tasoa entisestään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.