Arvio: Asekauppaa Irakin sodan päivinä

War Dogs

Arvio: 2/5

Todd Phillipsin ohjaama ensi-iltaelokuva War Dogs pohjautuu Rolling Stone -lehdessä julkaistuun tositarinaan kahdesta miamilaisesta asekauppiaasta, David Packouzista (Miles Teller) ja Efraim Diverolista (Jonah Hill), jotka operoivat bisneksiään Irakin sodan vuosina 2000-luvulla.

Lain ja laittomuuksien rajat hämärtyvät jatkuvasti tässä sotaleikissä, jossa panoksena ovat suuret rahat. David ja Efraim aloittavat pienemmillä kaupoilla kunnes saavat Yhdysvaltain armeijalta tilauksen italialaisten Berettojen toimittamisesta Irakiin. Toimituksessa ilmenevät vaikeudet johtavat siihen, että miehet matkustavat Jordaniaan ja salakuljettavat aseet sieltä Bagdadiin.

Varsinainen iso diili sijoittuu kuitenkin Afganistaniin. David ja Efraim myyvät sata miljoonaa kiväärinpatruunaa armeijalle ja ostavat ne Albaniasta, jonne varsinkin David matkustaa tiuhaan. Samalla kuvioihin mukaan tulee tunnettu asekauppias Henry Girard (Bradley Cooper). Peli kovenee ja panokset kasvavat armottomiksi. Myös Davidin avioliitto vaimonsa Izin (Ana de Armas) kanssa vaarantuu.

War Dogs on toiminnallinen, dokumentaarisella kuvauksella varustettu jännäri, jossa liikutaan valon ja varjon välimailla. Todd (Kauhea kankkunen) Phillipsin ohjaus siirtelee vauhdikkaasti tilanteita. Miles Tellerin kertojanääni säestää ja ennakoi ratkaisuja luoden kohtalollisuutta tapahtumien ylle.

Parhaimmillaan kerronta on Irakiin ja Albaniaan sijoittuvissa jaksoissa. Miles Teller tekee paikoin kiinnostavan henkilökuvan. Jonah Hill on irtonaisempi ja pyrkii komediallisiin sävyihin, mutta parhaasta näyttelijäsuorituksesta vastaa kuitenkin sivuosan tulkkina esiintyvä Bradley Cooper.

Ohjaus: Todd Phillips. Rooleissa: Miles Teller, Jonah Hill, Bradley Cooper. Tyylilaji: draama, komedia, sota (K12).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.