Arvio: Etkoille ja eteenpäin

Joensuulaislähtöinen Ukkosmaine kuuluu niihin yhtyeisiin, jotka taiteilevat härskisti ja ilmeisen tietoisesti hyvän ja huonon maun rajoilla.

Ukkosmaine

Ihan Ok!

Juki Records

Arvio: 3/5

Vesselimäinen duo Ukkosmaine jatkaa uudella pitkäsoitollaan eurodancepoppis-vaikutteista linjaansa. Jos edellinen albumi Pallosalama oli askel hieman vakavampaan ja rokimpaankin suuntaan, on uutukainen taas töytäisy purkkaisemalle tielle. Syntsat ja rytmit pauhaavat tuttuun malliin, entistäkin kiihkeätahtisemmin.

Joensuulaislähtöinen bändi kuuluu niihin yhtyeisiin, jotka taiteilevat härskisti hyvän ja huonon maun rajoilla ja ilmeisen tietoisesti. Lyriikat ovat kuin suoraan teinien kynästä ja synasoundit tekevät kuulijalle olon kuin olisi keskellä 1990-luvun tietokone- tai Nintendo-peliä.

Albumi käynnistyy riemukkaan energisesti, eikä meininki loppuakaan kohden paljoa hidastu. Ihan Ok! on jopa Ukkosmaineen omalla mittarilla erityisen nostattava levy. Se on täynnä sekopäistä kreisiä menoa ja naivismia. Mikäpä siinä, vakavuutta ja tylsää hidastelua on maailmassa jo riittämiin.

Sen mitä Ukkosmaine tekee, se tekee mainiosti. Mutta levyä kuunnellessa on mahdotonta välttyä ajatukselta, että yhtye on tehnyt saman jo monta kertaa.