Arvio: Nerve - Nettipeli villitsee New Yorkissa

Nerve

Arvio 3/5

Näinä Pokemon Go -pelin luvattuina aikoina ei voisi olla parempaa ajankohtaa Nerve-elokuvalle, jonka panokset ovat huomattavasti Pokemonia suuremmat. Kyse on 24 tunnin nettipelistä, minkä keskellä pelaajat tekevät erilaisia uhkarohkeutta vaativia tehtäviä ja onnistuessaan saavat rahaa ja katsojien kiitokset.

Henry Joostin ja Ariel Schumanin (Catfish) yhteistyössä ohjaama Nerve sisältää jännitteisiä episodeja, jotka tapahtuvat pääosiltaan New Yorkin yössä. Jessica Scharzerin käsikirjoitus pohjautuu Jeanne Ryanin romaaniin.

Vee (Emma Roberts) on 17-vuotias teini, joka etsii itseään ja lähtee sattumalta mukaan tähän mobiilimaailman houkutukseen, jonka pauloissa hänen ystävättärensä Sydney (Emily Meade) jo on. Mukaan tulee myös salaperäiseltä vaikuttava Ian (Dave Franco).

Tarina ja henkilöhahmot eivät ole täysin vakuuttavia, joten katsojan on syytä etsiä teoksen valopilkkuja lähinä kuvauksellisista seikoista. Öinen New York on tummien näkymiensä raskauttama miljöö, jota Nerve-pelin pyörittäjät tuntuvat täydellisesti hallitsevan.

Michael Simmondsin kuvaus etsii aktiivisesti jännitteitä. Kuvakieli on virittynyt ilmaisevaan tasoon ja kuvissa on hetkittäistä autenttisuutta. Wu Tang Clanin musiikki soi paikoin.

Emma Roberts on pääosassa varsin luonteva ja eleiden tasolla tulkinnassa on hetkensä. Muut roolit jäävät taustalle. Juliette Lewis nähdään ylihuolehtivana äitinä.

Internetin uhkakuvia väläytellään kerronnassa, mutta suurelta osin nämä näkökulmat hukkuvat teoksen edetessä ja pääpainoksi nousevat erilaiset vaaratilanteet, joiden uskottavuudessa on runsaasti toivomisen varaa.

Ohjaus: Henry Joost, Ariel Schuman. Rooleissa: Emma Roberts, Dave Franco. Tyylilaji: jännitys. K12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.