Arvio: Rakkaudesta elämään

Kerro minulle jotain hyvää

Romanttinen draama Kerro minulle jotain hyvää (Me Before You) perustuu Jojo Moyesin menestysromaaniin ja kirjailijan itsensä siitä tekemään käsikirjoitukseen.

Isänsä ja äitinsä luona pienessä englantilaisessa maaseutukaupungissa asuva Lou Clark (Emilia Clarke) on puhelias, pirteä ja sympaattisesti hieman höpsö 26-vuotias nainen. Lou saa työpaikan neliraajahalvaantuneen Will Traynorin (Sam Claflin) avustajana ja arjen piristäjänä.

Rikkaat Traynorit asuvat komeassa linnassa lähes Loun naapurissa. Halvaantuminen on tehnyt aiemmin urheilullisesta ja aktiivisesta Willistä masentuneen ja katkeran ihmisen, joka haluaa kuolla.

Tarina etenee täysin odotusten mukaisesti, joten Loun ja Willin suhde on etäinen vain hetken. Lou on valloittava ja positiivinen persoona, joka aina ajattelee muiden etua ennen itseään.

Sanotaan että rakkaus voittaa kaikki esteet, mutta eihän se oikeasti voita. Mutta rakkaus parantaa huononkin elämän laatua ja antaa voimaa kestää vastoinkäymiset – tiettyyn rajaan asti.

Lou sulattaa kaikkien sydämet, ja Willistä paljastuu uusia luonteenpiirteitä. Koska päähenkilöistä on helppo välittää, katsoja hyväksyy turhankin tutut juonelliset ratkaisut. Kerro minulle jotain hyvää on nykyaikaan sijoittuva realistinen satu, jossa työväenluokkainen puhdassydäminen kaunotar rakastuu komeaan ”prinssiin”.

Willin terveydentilaa kuvataan pikkusievästi ja sisäsiististi, vaikka juonikuvioiden mukaan miehen elämä on fyysisesti yhtä kärsimystä. Ilmeisesti oletetaan, että (nais)katsojat eivät halua raadollisten tosiasioiden pilaavan romantiikannälkäänsä.

Nyyhkyleffaksi Kerro minulle jotain hyvää ei ole kovin nyyhky, mutta sympaattisena hyvänolondraamana se toimii mainiosti.

Ohjaus: Thea Sharrock. Päärooleissa: Emilia Clarke, Sam Claflin. Tyylilaji: draama. Sallittu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.