Arvio: Todella upeeta -elokuva - Edina ja Patsy Ranskan Rivieralla

Todella upeeta -elokuva ei yllä alkuperäisen tv-sarjan tasolle.

Todella upeeta -elokuva

Arvio: 3/5

1990-luku muistetaan ainakin Julie Driscollin upeasti esittämästä This Wheel´s on Fire -sävelmästä, joka kuultiin aina Todella upeeta -televisiosarjan alkuminuuteilla. Nyt sama kappale soi Todella upeeta -elokuvan lopussa Kylien tulkitsemana.

Tähän on siis tultu, mutta paljon ei ole muuttunut ainakaan pääosahenkilöiden, muotiguru Edina Monsoonin (Jennifer Saunders) ja hänen parhaan ystävänsä, muotitoimittaja Patsy Stonen (Joanna Lumley) elämässä. Vuodet ovat vierineet ja varsinkin Edinalle on tullut lisää kiloja. Patsy sen sijaan tuntuu aivan entiseltä itseltään, samppanjaa juovalta, miehiä metsästävältä bilehailta.

Komedian ja huumorin keinot olivat aikoinaan erinomaisesti hallussa, kun tilanteita kehiteltiin lähes hillittömyyteen saakka. Aivan samaan ei elokuva yllä, vaikka sen ohjaaja Mandie Fletcher ja käsikirjoittaja Jennifer Saunders ovat säilyttäneet myös tv-sarjasta tutut sivuhenkilöt, Edinan äidin (June Whitfield), tyttären (Julia Sawalha) ja sihteeri Bubblen (Jane Horrocks).

Elokuva alkaa tutunomaisesti Lontoon muotiviikoilta, jonne Edina ja Patsy tulvahtavat. Alituinen kulutusvimma jatkuu samalla, kun Edinalla on toiveita uudesta kirjasopimuksesta, joka takaisi entistä leveämmän elämäntyylin.

Elokuvan juonirakenne on vapaasti eri tahoille pomppiva. Edina jäljittää muoti-ikoni Kate Mossia haluten hänen pr-managerikseen. Tilanteiden sotkeutuessa joutuvat Edina ja Patsy karkuteille ja suuntaavat kohden Ranskan Rivieraa, Nizzan ja Cannesin aurinkoisia maisemia. Siellä Patsy toivoo kohtaavansa vanhan heilansa, elokuvatuottaja Charlien (Barry Humphries), joka pelastaisi heidät lähestyvältä taloudelliselta vararikolta.

Elokuva koostuu paljolti yksittäisistä episodeista, kuten teki tv-sarjakin aikoinaan. Tv-tuotannon intiimi, pienimuotoisempi formaatti teki sarjan yksittäisistä jaksoista hyvin satiirin tasoilla toimivia. Pitkän elokuvan kohdalla tilanne on kuitenkin toinen.

Nostalgisia hetkiä koetaan ja kohtaukset ovat pitkälle karrikoituja, mutta aineksia elokuvalliseen läpimurtoon ei ole aivan riittävästi. Saunders ja Lumley heiluvat kyllä vanhaan malliin, mutta dialogin taso heittelee.

Kate Moss, Emma Bunton ja Lulu esittävät itseään elokuvassa. Tämäkin idea pohjautuu tv-sarjaan ja on sinänsä hauskasti kokonaisuutta värittävä.

Ohjaus: Mandie Fletcher. Rooleissa: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Kate Moss, Lulu, Emma Bunton. Tyylilaji: komedia (K12).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.