Arvio: Tulella tulta vastaan

Elokuva alkaa mainiosti, mutta sen ongelmat alkavat, kun varsinainen tarina pääsee vauhtiin.

Suicide Squad

Arvio: 3/5

Mitä supersankarifilmatisointeihin tulee, Marvel on johtanut kisassa DC Comicsia vastaan 6–1. DC:n aiemmin tänä vuonna nähty Batman v Superman: Dawn of Justice oli menestys, koska ihmiset ovat odotelleet Supermanin ja Batmanin yhteistä elokuvaa vähintään koko 2000-luvun. Harva kuitenkin näkemästään suuremmin innostui.

Suicide Squad jatkaa DC:n elokuvaimperiumin rakentamista. Suunnitelmissa on jatko-osia ja DC-sankareiden omia tarinoita. Suicide Squad sai hypen hyvin puolelleen. Varsinkin traileri, jossa Suicide Squadin jäsenet heittelivät hyviä letkautuksia keskellä komeaa toimintaa Queenin Bohemian Rhapsodyn tahtiin, levisi laajalle.

Elokuva alkaa mainiosti. Yhdysvaltain hallitus on huolestunut mahdollisista supervoimaisista roistoista. Mitä jos seuraava Superman päättääkin ryhtyä terroristiksi?

Vangituista superpahiksista kootaan porukka, joka pakotetaan taistelemaan tavallisille sotilaille ja lainvalvojille ylivoimisia vihollisia vastaan. Salaista operaatiota johtaa tiedustelupalvelun virkamies Amanda Waller (Viola Davis).

Palkkamurhaaja Deadshot (Will Smith) ei koskaan ammu ohi. Sekopäisellä ja seksikkäällä Harvey Quinnillä (Margot Robbie) on pakkomielle Jokerista (Jared Leto). Katana (Karen Fukuhara) on mestari käyttämään miekkaa. Australialainen Kapteeni Boomerang (Jai Courtney) tykkää rahasta ja väkivallasta. Diablo (Jay Hernandez) on elävä liekinheitin. Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje) on väkivahva sekoitus miestä ja liskoa.

Elokuvan ongelmat alkavat, kun varsinainen tarina pääsee vauhtiin. Sillä vauhtia toki riittää, mutta käyttöä olisi ollut myös Jane Austenille: sekavasta paketista unohtui järki ja tunteet. Jo juonellinen lähtökohta on tollo.

Suicide Squad ei oikeasti mahtaisi mitään lähes jumalan kaltaisille pääroistoille, joita ei rajoita edes fysiikan lait ja kuolema. Joten elokuva koostuu melko yhdentekevistä toimintajaksoista, joissa mätkitään ja ammutaan valtavasti. Sitten tulee pakollisen lopputaistelun aika, joka pistetään pakettiin todella halvoilla jipoilla.

Suicide Squad -porukasta noin puolet on mukana kulkevia riippakiviä, jotka eivät koskaan tee tai sano mitään kovin mielenkiintoista. Myös heidän motiivinsa jäävät epämääräisiksi. Deadshotia sentään inhimillistää rakkaus omaan tyttäreen. Hieman halpaa mutta ymmärrettävää ja siksi toimivaa.

Odotimme, että Suicide Squadissa yhdistyisi Deadpoolin nihilistinen musta huumori sekä Guardians of the Galaxyn vauhdikas anarkismi. Siinä jäädään puoliväliin. Toki tämän mieluummin katsoo kuin Batman v Supermanin mutta odotimme enemmän.

Ohjaus: David Ayer. Päärooleissa: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jai Courtney. Tyylilaji: scifi-toiminta. K12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.