Asa Masa - Jou Jou

ASA MASA

Jou Jou

Roihis Musika
Asa on pidentänyt nimensä Asa Masaksi sitten viime julkaisun. Räppärin kuudes albumi Jou Jou on selkeästi kevyempi ilmestys kuin aiemmat. Vakavuuttakin löytyy huumeongelmien ja koulukiusaamisen muodossa, mutta kun biisejä on näiden aiheiden lisäksi väännetty muun muassa mökkeilystä ja Suomen luovuttamisesta saamelaisille, on kokonaisuus varsin hilpeää kuunneltavaa.

Paljon radiosoittoakin saanut Hip hop hurraa kertoo tarinaa miehen "kulttuurivalaistumisen" ensiaskeleista. Rämäiset vanhan koulun rummut kulkevat käsikädessä aikakauden kanssa, josta biisissä on kysymys. Kappaleen musiikkivideo on muuten kaikella komiikallaan höystettynä melko nostalgista katsottavaa.

Levyn biittien ja taustalaulujen takana vaikuttaa päätuottaja DJPP:n lisäksi 18 eri henkilöä. Monipuolisella levyllä on instrumentalisteja pasuunan soittajasta beatboxaajaan. Melodiat vaihtelevat folktyylisistä sävelistä irlantilaiseen kapakkamusiikkiin, joten perinteisen rap-meiningin rajat ylitetään monessa veisussa kirkkaasti.