Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho 3D (dub)

Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho 3D (dub)

Arvio: 3/5

Asterix-sarjakuvat ilmaantuivat esiin vuonna 1959 ja siitä lähtien ovat tuohon pieneen gallialaiskylään sijoitetut tarinat innostaneet sarjan ihailijoita. Ensimmäinen elokuvasovitus tehtiin 1967 ja kaikkiaan kahdeksan animaatioelokuvaa ja neljä näyttelijöiden kanssa tehtyä filmiä on sittemmin ilmestynyt.

Ranskalainen M6-studio on uusimman Jumaltenrannan nousu ja tuho -seikkailun taustavoimana. Louis Clichy ja Alexandre Astier vastaavat ohjauksesta, jossa hyödynnetään digitaalista tekniikkaa yhdistettynä 3D-ilmaisuun. Asterixin luojista toinen eli Albert Uderzo on toiminut teoksen laaduntarkkailijana.

Tarinassa Julius Caesar haluaa vihdoin päästä eroon gallialaisista, mutta ei taistelullisin vaan sivistyksellisin keinoin ja rakentaa Galliaan Jumaltenranta-nimisen asuinalueen, johon roomalaisia alkaa muuttaa. Asterix, Obelix ja muut kyläläiset käyvät vastarintaan, mutta tällä kertaa ei edes taikajuoma tunnu tepsivän.

Digitaalitekniikka näkyy siinä että tilanteet toimivat entistäkin vauhdikkaammin ja Jumaltenrannan nousu ja tuho on viihdyttävästi ladattu Asterix-seikkailu, jossa on onnistuttu hyvin. Lisäksi tarina on sovellettu osin nykyaikaan, joten siinä irvaillaan muun muassa byrokratian, orjuuden ja työsopimusneuvottelujen kustannuksella.

Uusi Asterix on suurelta osin nautittava kokonaisuus, joka soveltuu hyvin koko perheen viihteeksi.

Ohjaus: Louis Clichy ja Alexandre Astier. Suomenkielisinä ääninä: Eero Ritala, Arttu Wiskari. Tyylilaji: komedia, perhe-elokuva, animaatio. K7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.