Astrid Swan - Hits (Pavement For Girls)

ASTRID SWAN

HITS (Pavement For Girls)

Soliti
Astrid Swanin neljäs täyspitkä levy on uhkarohkea veto. Se sisältää pelkästään covereita Pavement-orkesterin kappaleista. Onnistuneet kokonaan lainamateriaalista koostuvat tuotokset voidaan laskea kahden käden sormin, eikä Pavements taida olla paatuneimpia indierock-fanaatikkoja lukuun ottamatta monillekaan tuttu. Swan kuitenkin onnistuu riskinotossaan. Alkuperäisten versioiden tuntemusta ei vaadita tästä levystä nauttimiseen.

Pavements oli niin hyvässä kuin pahassa malliesimerkki 1990-vaihtoehtorockista. Kirskuvat kitarat, lakoninen laulu ja alkupään tuotannon lo-fi-äänimaailma eivät kuitenkaan pystyneet peittämään sitä, että biisit olivat sävellyksinä loistavia. Swanin eteerisellä äänellä laulamat metelöinnistä riisutut tulkinnat vain alleviivaavat kappaleiden hienoutta. Laulu on levyn hallitseva elementti, jota tukevat piano, syntetisaattorit ja siellä täällä myös kitara. Swan soittaa itse levyllä kaikkia instrumentteja ja hän on myös tuottanut ja miksannut koko paketin.

Aiemmilla tuotoksillaan perinteiseen tapaan Tori Amosiin ja Kate Bushiin verrattu laulajatar on ristiriitaisesti löytänyt oman äänensä versioimalla muiden tekemiä kappaleita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.