BP Zoom – Mélange deux temps

Ranskalainen klovniduo BP Zoom tarjoilee perjantaina ja lauantaina puolitoista tuntia valikoituja komediapaloja esityksessään Mélange deux temps - Parhaista parhaat. Bernie Collinsin ja Philippe Martzin fyysinen komedia on tarkkaan hiottua ja ilmeikästä, esitys hengittää ja yllätyksiä esitellään sopivasti perinteisemmän tekemisen lomaan.

Klassisesti toinen klovniveijareista on niuhompi, toinen vähän hoopo, mutta molemmat ovat rakastettavia ja viehättäviä. Kohtaukset perustuvat paljolti hahmojen väliseen nokitteluun.

Esitys paranee sitä mukaa kun hahmojen lapsenomaiseen ja hetkittäin surrealistisia ulottuvuuksia saavaan maailmaan pääsee sisälle. Näyttelijöiden yhteispeli on saumatonta ja lavapresenssi kestää rytmin suvantovaiheetkin.

Esityksen näyttämöllepano on yksinkertainen mutta visuaalisesti hiottu ja hetkittäin oikein kaunis. Äänimaailma on mukana komiikan luomisessa, ja vanhat klassikkobiisit sopivat hyvin aika rauhalliseen tunnelmaan. Sanoja käytetään niukasti eikä kielitaito ole edellytys toiminnan ymmärtämiselle.

Parhaimmillaan esitys on silloin kun se saa kaikkein yllättävimpiä ja mielikuvituksellisimpia käänteitä, kuten yltyvässä paperilennokkikisassa tai klovnien joutuessa akvaarioon.

Perjantaina ainakin kasiriville saakka yleisökontaktikin toimi erinomaisesti. Pimennykset eivät harmi kyllä olleet ihan täydellisen pimeitä.

Tekijät, esiintyjät: Bernie Collins, Philippe Martz. Mélange Deux Temps kaupunginteatterilla myös lauantaina kello 18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.