BRÜSSEL KAUPALLINEN - Musta Polku

BRÜSSEL KAUPALLINEN Musta Polku

STB/Korpinkynsi Oululainen Brüssel kaupallinen on tahkonnut musiikin parissa jo kaksikymmentä vuotta, mutta julkaisujen määrä ei ole päätä huimaava.

Musta polku on vasta yhtyeen kolmas kokopitkä. Musiikillisesti nelikko ei ole liikkunut suuntaan tai toiseen. Jonkinlaista vaihtoehtometalliahan tämä on, tosin aika persoonatonta sellaista. Mukaan mahtuu muutama oivallinen riffi ( Nahkaradio, 7 kuolemansyntiä, Musta pyöveli), mutta kokonaisuutena levy on tylsä.

Sanottavaa ei tunnu juurikaan olevan, joten biisit on ympätty täyteen pseudorunollista uskonnon pohdiskelua ja masennuksessa kieriskelyä.

Selvänä vertailukohtana mieleen juolahtavat Maj Karma ja Kotiteollisuus, niin hyvässä kuin pahassa. Edellä mainittujen kaltaista kansansuosikkia Brüssel Kaupallisesta ei kuitenkaan saisi muokattua, mutta se ei varmaan ole tavoitteenakaan.

Tuottajan paikalle on istutettu mm. HIM:in luottomiehenä tunnettu Hiili Hiilesmaa. Hänen raskas kädenjälkensä kuuluu levyllä selvästi, ja yhtyeen soundi on konemaisen ryhdikäs.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.