Barokin helmet soivat pian Kaupunginkirkossa

Jyväskylän seurakunnan Kesäkonsertit 2019 -sarja jatkuu tiistaina 23. 7. Jyväskylän Kaupunginkirkossa, jolloin vuorossa on Barokkiyhtye Galantinan konsertti Barokin helmiä Euroopasta.

Barokkiyhtye Galantina on viime vuosituhannella perustettu vanhan musiikin yhtye. Kokoonpano vaihtelee 4–20 soittajan välillä ja ohjelmisto pitää sisällään täysbarokin musiikkia. Collegium musicum -perinteen mukaisesti soittajistoon kuuluu musiikin ja muiden elämän alueiden ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastajia. Kaupunginkirkon konsertissa yhtye esiintyy viisihenkisellä kokoonpanolla, jossa soittavat Martti Peippo (huilut), Marianne Mieskolainen (viulu), Johanna Honkanen (viulu ja viola), Arto Wikla (luuttu) ja Anniina Saarikko (sello).

Yhtye esittää konsertissa musiikkia periodisoittimilla, jotka tarjoavat kuulijalleen kosketuksen barokin sointimaailmaan, joka ei ole moderneilla instrumenteilla vastaavalla tavalla saavutettavissa.

Ohjelmassa kuullaan barokin kuuluisten säveltäjien Vivaldin ja Telemannin ohella musiikkia myös muun muassa Janitschilta, Leclairilta ja Heinichenilta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .