Battle Beast: Unholy Savior (Nuclear Blast)

Power metal on hankala laji. Se on musiikkia, jota tuskin kovinkaan moni teini-iän ohittanut fani kuuntelee liian vakavissaan. Aikuisetkin kuulijat varmasti fanittavat bändejä tosissaan, mutta kieli poskella. Helsinkiläinen Battle Beast vaikuttaa Unholy Savioriksi nimetyllä kolmannella pitkäsoitollaan osaavansa nauraa itselleen ja genrensä kliseille.

Levyltä löytyy raskasta riffittelyä, aivan liian nopeita kitarasooloja, mahtipontisia koskettimia ja kovaa ja korkealta vedettyjä lauluosuuksia, aivan kuten kuuluukin. Battle Beast tarjoaa power metal -faneille juuri sitä mitä nämä haluavat, mutta onnistuu erottumaan massasta huumorintajullaan. Parhaimmillaan bändi on vetäessään koko homman aivan täysin överiksi. Esimerkiksi Touch in the Night -biisi on täysin puhdasta 1980-luvun synapoppia.

Suurin osa levystä on kuitenkin perinteisempää melodista metallia. Speed and Danger kaahaa eteenpäin sata lasissa tuplabasarien nakuttaessa ja massiiviset Unholy Savior ja Far Far Away tarjoavat päähän taatusti soimaan jäävät kertosäkeet.

Laulaja Noora Louhimo on parhaimmillaan laulaessaan puhtaasti rauhallisemmissa biiseissä. Kohkausbiisien räkäinen rääkyminen on pidemmän päälle puuduttavaa. Vähemmälläkin tulee selväksi hänen pystyvän samaan kuin miespuoliset kollegansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.