Beastmilk – Climax

Beastmilkin yllä leijui hypeä jo ennen debyyttialbumin julkaisua. Postpunkahtavaa apokalypsirokkia soittavan yhtyeen noteerasi muun muassa Darkthronen Fenriz, joka hehkutti blogissaan Beastmilkin demoa jo vuonna 2010.

Climax lunastaa ylpeänä sille asetetut odotukset. Sen sisältämät kymmenen kappaletta lainaavat häpeilemättä postpunkin ja goottirockin historiasta, mutta onneksi nelihenkisellä yhtyeellä on hurmaava tyyli- ja melodiantaju. Vaikka albumia kuunnellessaan huomaa vähän väliä pohtivansa, onko tämä riffi nyt kaapattu The Curelta, Killing Jokelta vai Echo & the Bunnymenilta, ei Beastmilkin touhu lysähdä kädenlämpöiseksi nostalgia-aktiksi. Upeat sävellykset eivät kalpene esikuvilleen.

Laulaja Mat McNerney kanavoi ja paikoin suorastaan imitoi useita genren suurmiehiä, mutta tekee sen todella vakuuttavasti. Juho Snell ujuttaa kitarastaa esiin koukuttavia sointuja. Rytmiryhmä huolehtii siitä, että mustanpuhuvalla teemalla järjestetyistä bileistä ei lopu puhti kesken.

Climaxin on tuottanut ja nauhoittanut amerikkalaisen metalcoreyhtye Convergen kitaristi Kurt Ballou. Jälki on upeaa, musiikki samanaikaisesti sekä ilmavaa että karheaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.