Beatrix Potter - taiteilijaelämää

Koska lastenkirjailija ja kuvittaja Beatrix Potter ei tehnyt töitään Aku Ankkaan, en hänen luomuksiaan tunne. Mutta netti kertoi, että hänen teoksiaan on suomennettu yli tusinan verran. Petteri Kaniinin muistan toki telkkarista.

Dvd-uutuus Beatrix Potter - taiteilijaelämää (Miss Potter) kertoo Beatrix Potterin elämäntarinan, ainakin suunnilleen.

Se oikea löytyy työpaikalta

Tapahtumat sijoittuvat pääasiassa 1900-luvun alkuun. Välillä käydään myös kirjailijan lapsuudessa. Omapäinen, itsenäinen ja naimaton Beatrix ( Renée Zellweger) julkaisee ensimmäisen kirjansa vuonna 1902.

Kirjailijan ja hänen kustannustoimittajansa ( Ewan McGregor) työsuhde syventyy pian rakkaudeksi. Beatrix on valmis avioliittoon, mutta hänen vanhempansa eivät sulhasehdokkaasta pidä.

Aivan arkirealistiseen elämäkertaan ei edes pyritä. Beatrix elää tarinoidensa maailmassa yhtä paljon kuin todellisuudessa. Ei Beatrix kuitenkaan sekopää ole. Hänellä on vain vilkas mielikuvitus.

Teksasin keltaruusu

Elokuva on kaunis ja koskettava. Se on tehty hyvällä sydämellä ja vilpittömällä mielellä. Mieleen tuli, että elokuva voisi perustua Jane Austenin tekstiin, jos Austen vain olisi ollut hieman fantasiaan kallellaan.

Zellweger on aito Teksasin keltaruusu, mutta brittiaksentti ei tuota hänelle ongelmia. Ewan McGregorissa on poikamaista viatonta charmia.

Rakkaustarina on elokuvan selkäranka, ja se toimii mainiosti. Beatrix Potter - taiteilijaelämää ei koskaan yllätä, mutta se tuo tyynen ja lempeän lepohetken keskellä hektistä nykymaailmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.