Beowulf

Dvd-uutuus Beowulf kannattaa katsoa jo siksi, että se on historiallisesti merkittävä elokuva. Mutta vaikka tekniset saavutukset unohdetaan, kyseessä on silti vakavamielinen vaikuttava fantasiaseikkailu eikä pikkupojille suunnattu miekanheilutteluleikki.

Hirviöiden lahtausta

Alunperin Beowulf oli 700-luvulla tehty pitkä ja polveileva sankariruno. Neil Gaiman ja Roger Avary aloittivat elokuvakäsikirjoituksen tekemisen jo kymmenkunta vuotta sitten. Projekti toteutui, kun ohjaaja Robert Zemeckis innostui siitä.

Rohkea Beowulf ( Ray Win-stone) sotureineen saapuu auttamaan kylää, jota karmea hirviö terrorisoi. Beowulf voittaa taistelun, mutta ensimmäinen monsteri on vasta alkulämmittelyä. Beowulf menestyy elämässään, mutta onnellisuutta hän ei saavuta koskaan.

Juoni vaikuttaa lapselliselta, mutta kunnollinen käsikirjoitus tuo tarinaan muutakin mukanaan kuin vain taisteluita. Beowulf on komea elokuva, oikea tekninen taidonnäyte. Hahmot on animoitu näyttelijöiden oikeiden liikkeiden perusteella.

Beowulfista on mahdotonta sanoa, mihin todellisuus loppuu ja mistä tietokoneanimaatio alkaa. Katsokaapa vaikka nimihenkilöä. Todellinen Ray Winstone on aito plösö. Beowulf on täysin uskottava soturisankari.

Tulevaisuuden suuntana

Beowulf näyttää tulevaisuuden suunnan. Miksi mennä merta edemmäksi kalaan, kun kaiken voi kuvata virtuaalilavasteissakin? Kohta Liam Neeson voi näytellä kääpiötä ja Tom Cruise pitkää miestä. Yksi kuva valehtelee jo nyt enemmän kuin tuhat sanaa. Entä jos kuvia on 24 jokaisessa sekunnissa? Maltan tuskin odottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.