Big Hero 6

Disneyn animaatioelokuvilla menee juuri nyt hyvin niin menestyksen kuin laadunkin suhteen. Erityisen suuri ilon aihe oli modernisti vanhanaikainen fantasiamusikaali Frozen (2013). Big Hero 6:n takana on pitkälti sama porukka. Vaikka tyyli ja puitteet ovat nyt täysin erilaisia, tälläkin kertaa osutaan napakymppiin.

Big Hero 6 on saanut inspiraationsa supersankareista ja animesta. Elokuva perustuu harvojen tuntemaan samannimiseen Marvel-sarjakuvaan, jota on muokattu elokuvan tarpeisiin raskaalla kädellä.

13-vuotias Hiro on nerokas, joskin kuriton teinipoika, joka asuu tätinsä luona San Fransokiossa yhdessä isoveljensä kanssa. Kaupunki kuulostaa San Franciscon ja Tokion yhdistelmältä ja sitä myös on.

Vanhempansa aikoinaan menettänyt Hiro kokee toisen traagisen menetyksen ja vannoo kostoa. Big Hero 6 -ryhmään kuuluu Hiron lisäksi ilmatäytteinen hoitorobotti Baymax ja Hiron neljä persoonallista ystävää.

Edellinen saattoi kuulostaa tavanomaiselta suoraviivaiselta kostotarinalta, mutta siitä ei ole kysymys. Big Hero 6 on komedia, jossa on myös toimintaa ja jännitystä. Pienet ja hellät intiimit hetket ja todella mahtipontiset action-kohtaukset toimivat kummatkin erinomaisesti.

Yleensä elokuvissa kehotetaan uskomaan kovasti ja mikä tahansa on mahdollista. Big Hero 6 ei levitä tätä valhetta, vaan tekee juuri päinvastoin.

Kaikki päähenkilöt ovat nörttejä, jotka rakastavat tieteitä. Yleensä elokuvissa tekniikka ja kehitys aiheuttavat vain ongelma; nyt neuvotaan käyttämään aivoja ja pohtimaan ongelmia uudesta näkökulmasta. Vain ystävyys on coolimpaa kuin tiede ja tekniikka. Viidennen tähden annan juuri tämän virkistävän modernin ja älykkään näkökulman vuoksi.

Ohjaus: Don Hall ja Chris Williams. Päärooleissa: Mikko Kouki/Scott Adsit, Henri Piispanen/Ryan Potter, Roope Salminen/Daniel Henney. Tyylilaji: animaatiokomedia. K7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.