Black Country Communion - 2

BLACK COUNTRY COMMUNION

2

Mascot
Black Country Communionin viime vuonna tulleella nimettömällä debyyttialbumilla oli muoto kohdallaan, mutta sisällössä oli ajoittaista huttua.

Nyt tämä klassisen rockin brittiläis-amerikkalainen superryhmä on saanut myös biisimateriaalin loistamaan. 2 on huomattavasti jäntevämpi kokonaisuus turhan usein löysään jamitteluun jumittuneeseen edeltäjäänsä verrattuna.

Vokalisti-basisti Glenn Hughes, 59, tunnetaan parhaiten Deep Purplen 1970-luvun kokoonpanosta. Kitaristi Joe Bonamassa, 34, on soolourallaan menestynyt nykybluesin ihmelapsi. Rumpali Jason Bonham, 45, täytti edesmenneen isänsä saappaat Led Zeppelinin comeback-keikalla Lontoossa vuonna 2007. Kosketinsoittaja Derek Sheridan, 44, on vaikuttanut muun muassa Dream Theaterissa. Joten soittaa nämä herrat toki osaavat.

2 ottaa vaikutteensa 1970-luvun alkupuolen hard rockista, sieltä Deep Purplen ja Led Zeppelinin suunnasta, olematta silti pölyistä retroilua. Ote on tuore ja innostunut. Ennen kaikkea levy osoittaa Glenn Hughesin olevan edelleen rocklaulaja vailla vertaa. Ajoittain päälauluvastuun ottava Bonamassa on veteraaniin verrattuna nöösi kuoropoika.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.