Black Motor - Hoojaa

Kauriala Society
Vastikään julkistettiin ehdokkaat vuoden Jazz-Emman saajaksi.Viime hetkillä Iiro Rantalan, Iro Haarlan ja Teemu Viinikaisen trion rinnalle ehti kiilata tamperelaisyllättäjä Black Motor.

Ansaittu huomionosoitus ilman muuta, sen tunnustavat kaikki yhtyeen sinnikästä taivalta seuranneet. Saksofonisti Sami Sippolan, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Simo Laihosen Black Motor on juuri sitä: yhtye eikä mikään projekti muiden joukossa. Toki bändin muusikoilla on muitakin hommia, mutta Black Motor on selkeästi tekijöilleen rakas ja sitä kehitetään pitkällä jänteellä.

Keikkarintamalla yhtye on ahkeroinut, useimmiten underground-viritteisillä näyttämöillä, ja pitänyt yleisön mielenkiintoa yllä myös monenkarvaisilla vierailijoilla, joiden joukossa ovat olleet muun muassa Raoul Björkenheim, Jukka Orma ja Verneri Pohjola.

Hoojaa-levyllä ei vieraita kaivata. Levyn kantava teema löytyy tamperelaisen Kusti Vuorisen sävellyksistä. Sippola on juhaniaaltosensa sisäistänyt, eli rauhallisissa suvannoissa ote on liki spirituaalinen. Yhtä tyrmäävästi ryhmä osaa myös lasketella free-urku auki, ja sitä myöten paikka vuoden jazzvalioissa on selviö.