Blackstar Halo - Illuminated

BLACKSTAR HALO
Illuminated
Playground Music
Illuminated on tamperelaisen Blackstar Halon toinen kokopitkä. Soitto jyristelee raskaan rockin valtatiellä. Välillä otetaan vähän kevyemmillä kierroksilla ja hengähdetään balladireitillä, mutta asian ydin on rivakassa posotuksessa.

Kanadalaisen taiteilija Vitaly Alexiuksen suunnittelema ja maalaama kansitaide on peijakkaan upeaa. Kerrankin mp3-fanaatikoille voi hihkaista, että ähäkutti. Harmi vain, että itse levy ei ole aivan yhtä äimistyttävää tuotantoa kuin sitä ympäröivä kuori.

Rieska potkaistaan käyntiin koukuttavalla rallilla Alice in Wonderland. Kitarat nakkaavat tiukkaa riffiä, kertosäe lataa urut auki ja laulaja Villen äänessä on rosoista karismaa.

Bändi pitää paketin kasassa raidasta toiseen, mutta yksikään biisi ei hyökkää välittömästi naamalle erinomaisuudellaan. Selkeimmin päähän jää balladi Journey ja sekin juuri sillä, että se eroaa tempollaan ja akustisuudellaan kiekon reippaasta peruslanau-ksesta.

Perustat Blackstar Halolla on hanskassa. Nyt tarvittaisiin lisää puristusta joko iskevien heviriffien kirjoitukseen tai soiton persoonallisuuteen.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Kriitikon sydäntä särkee: jatko-osa ei yllä kulttielokuvaksi nousseen Iron Skyn tasolle

"Että katsoja poistuu salista kosketettuna, sellainen naiivi unelma mulla on", sanoo Jarno Kuosa – hänen ohjaamansa Sydänmaa on kaupunginteatterin kevään päätuotanto

Taiteen ja tieteen tukija Keski-Suomen kulttuurirahasto tukee ensimmäistä kertaa pelialaa sekä taidetta hoitolaitoksiin – apurahoja jaetaan tänä vuonna 620 000 euroa

Suomalainen suursarja esittää ihmiskunnan kohtalonkysymyksiä – pääosissa Pohjoismaiden suurimpia tähtiä

Taidekeskus Salmela juhlii kesällä 30-vuotisuuttaan – mukana muun muassa Rafael Wardi, Samuli Alonen ja Juhani Saksa

Jyrockin esiintyjistä yli puolet naisia – indiemusiikin festivaalia vietetään Ilokivessä

Suru ja taikuus pokkasivat Suomen Nuorisokirjailijoiden palkinnot

Teatteriarvio: Jyväskylän Nykyteatteriyhdistyksen robottinäytelmän nostattamat ajatukset ovat polttavia ja perustavanlaatuisia, eikä niitä voi kytkeä pois päältä

Jyväskylän kaupunginteatteri esittelee kevätkauttaan yleisötapahtumassa tiistaina

Jaakko Kuusisto sävelsi Ulla-Lena Lundbergin Finlandia-voittaja-romaanista oopperan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.