Bloc Party - Four

Bloc Partyn edellisestä levystä on ehtinyt vierähtää jo neljä vuotta, ja jossain vaiheessa bändin tulevaisuus vaikutti olevan vaakalaudalla laulaja Kele Okereken keskittyessä soolouraansa ja keskinkertaiseen electronicaan. Edellisellä Bloc Party -levyllä oli parissa biisissä reippaasti tanssimusiikkivaikutteita, mutta nyt bändi palaa indie-soundin pariin. Fourin yleistunnelma on melko samanlainen kuin bändin debyyttilevy Silent Alarmilla.

Bloc Party on tajunnut olevansa parhaimmillaan tehdessään perinteistä bändisoundia. Debyytin biisimateriaalin tasolle ei uutukaisella päästä, ja biisijärjestystä olisi voinut miettiä tarkemmin. Tällaisenaan tuntuu siltä kuin bändi yrittäisi vähän liikaa.

Okereken tulkinta on pakahduttava komeaa, ja laulusoundi on pehmeän ja orgaanisen kuuloinen. Edellisellä albumilla ylikompressoidut vokaalit aiheuttivat lähinnä päänsärkyä. Biisien sovitukset on pidetty mukavan simppeleinä, ja Four on taas todiste siitä että yksinkertainen on kaunista. Menevien rock-palojen lisäksi albumilta löytyy lähestyvään syksyyn sopivia hauraan melankolisia hissuttelubiisejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.