Blood-Stained - Infected

BLOOD-STAINED
Infected
Omakustanne
Jyväskyläläisen Blood-Stainedin rumpali Ville Juvonen kertoi Keskisuomalaisen haastattelussa, että bändin makaaberi sairaalaimago on keino erottautua.

On tietysti hyvä, että arsenaalista löytyy tuohon edes yksi vipu. Blood-Stainedin soitossa ei nimittäin mielettömiä määriä omaperäisyyttä ole.

Soiton lajina on melodinen death metal. Hyvinhän tuo jytisee ja pojat osaavat ilman muuta soittaa. Antti Strömin huuto möyrii brutaalisti ja ne harvat puhtaat lauluosuudet menevät sitäkin mallikkaammin.

Useamman kuuntelukerran jälkeen biiseistä ei vain jää mitään mieleen - lukuunottamatta nyrjähtänyttä ja sinänsä tyylikkästä akustista päättöraitaa Open for Wounds. Ja tällaisille erikoispaloille ei luonnollisesti voi kokopitkää rakentaa.

Myös puhtaalla laululla kertsissä jyräävä MediSin sekä päinvastaiset temput tekevä Scars of Loss nousevat esille, mutta juuri laulunsa ansiosta.

Jos Blood-Stained ei aio mennä Soilworkin suuntaan panostamalla kuningas-kertseihin, niin sitten riffittelyyn on syytä löytyä lisää rytmiä tai groovea. Tällaisenaan bändin sinänsä ansiokas tykitys jää valitettavan vaniljaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.