Brüssel Kaupallinen: Murheenkruunu (Stop The Building)

Oulusta ponnistava Brüssel Kaupallinen on saavuttanut urallaan neljännesvuosisadan rajapyykin. Tänä aikana yhtye on julkaisuillaan muovaillut äkkiväärästä rähinöinnistä melko mukiinmenevää modernimpaa metalli-ilmaisua.

Taivallus on jättänyt yhtyeeseen jälkensä, jotka kuuluvat vuorotellen sekä omintakeisena karismana että hienoisena ponnettomuutena.

Raskaimmat sävyt ovat jotensakin haalistuneempia kuin edellisellä Minä olen vihattu -albumilla – vanhempien tekeleiden tiukkuudesta puhumattakaan.

Kypsymisessä on silti paremmatkin puolensa.

Laulaja Janne Helttusen synkästi hönkäilemät kalmanhajuiset tekstit ovat melko kylmäävää kuultavaa. Ne tilkitsevät tasapaksun ja supisuomalaisen murjottelumusiikin ammottavimmat aukot.

Yhtyeen louhinnasta ei kuitenkaan välity mitenkään liian kunnianhimoinen tai kilpailukykyinen meininki. Levyn raidoissa pilkahtelee siellä täällä yksi jos toinenkin keskinkertaisempi resurssi- ja ideatason kompromissi.

Niin tai näin, Murheenkruunu on silti patinoituneen porukan ehjä tuotos, mutta se ei kakomatta uppoa ainakaan silotellumman nykyaikaisen rokkimetallin ystäville.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.