Brittilehti: Suomalaisten äänestysinto on herättänyt epäilyksiä X Factorin kulisseissa

"Jatkamme tilanteen tarkkailua."

Brittilehti Daily Mailin mukaan X Factor -laulukilpailun äänestysjärjestelmää tutkitaan porsaanreiän takia. Ohjelman kulisseissa epäillään, että suomalaisäänet ovat vääristäneet äänestystuloksia.

Daily Mailin mukaan epäilyksiä on herättänyt se, että putoamisuhan alla ollut Saara Aalto on noussut yhtäkkiä valtavaan suosioon ja edennyt kilpailun finaaliin. Huhua on vahvistanut se, että X Factorin viikonlopun lähetykset nähtiin ensimmäistä kertaa myös Suomessa suorina lähetyksinä.

Kilpailun tarkoituksena olisi, että Britannian X Factor -suosikkia pääsisivät äänestämään vain Isossa-Britanniassa asuvat. Suomalaiset ovat kuitenkin löytäneet äänestysjärjestelmästä aukon, jonka ansiosta suomalaisäänien epäillään vaikuttaneen merkittävästi tuloksiin.

Äänestysjärjestelmän porsaanreikä on X Factor -ohjelman sovelluksessa, jonka kautta on ollut mahdollista äänestää Saara Aaltoa Suomesta käsin.

– Tutkimuksemme ovat osoittaneet, ettei ole todisteita siitä, että tällainen toiminta olisi vaikuttanut äänestystuloksiin, mutta jatkamme kuitenkin tilanteen tarkkailua, X Factorin kulisseista kerrotaan Daily Mailin mukaan.

Lähde:

Daily Mail

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.